Політика
9 листопада 2017
Рабінович: «Нам говорять, що ми добре живемо, і при цьому 20% українців отримують зарплату менше мінімалки» (відео)
Парламентарій підкреслив, що, підвищуючи тарифи і розповідаючи населенню про енергонезалежність держави, влада продовжує закуповувати енергоносії у Російської Федерації.
news-image

Незважаючи на те, що сьогодні 20% українців отримують заробітну плату менше мінімальної, влада продовжує розповідати, як "красиво" живе населення. Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив депутат Верховної Ради України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович, інформує «Є!»

"Гірше цього парламенту, сподіваюся, вже не буде ніколи. Якби міг, я б прийняв один закон – до кінця каденції нехай їм платять зарплату, але щоб вони ні за що більше не голосували. Тому що всі закони цього парламенту антинародні та антиукраїнські. Кожен в Раді кричить, що у нього найкращий закон. Але якщо в результаті їх законів населення зубожіє, якщо закриваються державні підприємства "Антонов" (український авіабудівний концерн, – ред.), "Артемсіль" (підприємство з видобутку та реалізації кухонної солі, – ред.) – компанія, яка давала гроші, і та розорилася вже – якщо в результаті ваших дій все знищується, якщо люди стали жити гірше, пенсія "піднялася" зі 100 доларів до 40, якщо сьогодні навіть уряд визнає, що 20% людей отримують менше мінімальної зарплати, то про яку успішну роботу нинішнього парламенту може йти мова? І при цьому вони кричать про те, як гарно ми живемо", – заявив політик.

Парламентарій також підкреслив, що, підвищуючи тарифи і розповідаючи населенню про енергонезалежність держави, влада продовжує закуповувати енергоносії у Російської Федерації.

"Влада каже: "Зате ми тепер енергонезалежні!" Так, тарифи піднялися: в два, три рази, а в деяких випадках і в 10 разів, зате ми незалежні. Я хочу привітати українців з такою енергонезалежністю, і ось її результати: за період січень-жовтень 2017 року Україна почала закуповувати в 1,8 рази більше вугілля, з цього обсягу 55,7% (на 1,2 млрд гривень) вугілля ми купили у Росії! Навіщо ви тоді ввели економічну блокаду Донбасу, знищили більш дешеве вугілля? Щоб закуповувати його в Росії?" – обурився депутат.

Він зазначив, що окрім вугілля Україна завозить з Росії ще й нафтопродукти. І все це – з кінцевою метою збагачення можновладців.

"Тепер про ситуацію з нафтопродуктами. Ми завезли 6,357 млн тонн нафтопродуктів, з них 47% з Білорусі, а 27% – з Росії! У нас підвищують тарифи, кажуть, що ми будемо енергонезалежні, і при цьому продовжують купувати вугілля та нафтопродукти у Росії, інвестувати мільярди в неї. Влада перекриває ті канали, де вона не заробляє, і відкриває ті, на яких можна отримати гроші", – зазначив лідер партії «За життя».

Читайте також:Рада попередньо дозволила збільшити видатки на субсидії до 7,6 млрд грн

Читайте також:Кабмін хоче вивести український газ на вільний ринок