Політика
9 листопада 2017
Обурений нардеп Мельничук читав власні вірші під час брифінгу
Сергій Мельничук закликав владу добровільно піти у відставку
news-image

Це не приватизація, а прихватизація, і мені дико дивитися на це паскудство. Так висловив своє обурення нардеп Сергій Мельничук під час брифінгу, коментуючи обговорення, що велись в сесійній залі парламенту перед голосуванням за законопроект 7066 "Про приватизацію державного майна", передає кореспондент «Є!»

"Мені дико дивитися на це паскудство, на те, з яким блюзнірством виступають деякі голови та члени фракцій, як виступає голова уряду, які спочатку грабують національне майно, а тепер хочуть його просто "прихватизувати". Тому що це не приватизація, це "прихватизація" чиновників, а саме менеджерів, яких український народ найняв для ефективного управління народногосподарським комплексом.

Ці менеджери збагачуються спочатку на цьому майні, заводять його "в мінуси", я маю на увазі, що ці підприємства банкрутіють, а потім за копійки скуповують", - висловив обурення нардеп.


Він зауважив, що прикладів "прихватизаціі" багато, і ніхто за це дотепер не відповів.

"Сьогодні під час засідання виступав один із голів фракцій (Олег Ляшко, голова Радикальної партії - ред.) та казав про алюмінієвий завод (Запорізький алюмінієвий комбінат - ред). Так я хочу йому нагадати, що його заступник і проросійський директор, який очолював цей завод, порізав його на металобрухт. І тепер фактично завод стоїть, як руїна, а це був флагман української економіки. І так багато чого було проведено.

Сьогодні говорили про конярство. Куди ділися наші коні? Хто продав наших коней у московські стайні? Хтось відповів за це? Ніхто. Хто продав купу земель у Києві й поза Києвом та не надає воінам-атошникам землі? Хто заборонив 413-ою постановою отримувати атошникам цю землю?" - поставив запитання народний обранець.

Сергій Мельничук зауважив, якщо ситуація не зміниться, то можливі "криваві події" в країні.

"Владо, я маю на увазі - президент, Кабінет міністрів, верхівка в парламенті, ви ведете до того, що народ повстане, буде кривава бійня", - сказав нардеп, закликавши владу добровільно піти у відставку.

 

"Не дайте пролитися крові. Нехай прийдуть ті люди, яких обере народ. Нехай українською державою управляють ефективні менеджери, а не хапуги без освіти, які просто набивають свої кишені", - закликав Сергій Мельничук.


Наприкінці промови нардеп прочитав власний вірш, в якому описані можливі "криваві" події.

Приснився сон, як ллється кров на пагорбах столиці,

Як б'ють міністрів і нардепів жінки загиблих прям по пиці.

Десь розстріли ідуть на стадіоні,

За хабарі і оборудки помільйонні...

Народ повстав - твориться правосуддя.

Хто встиг - утік, а решту добивають.

Комусь - дві кулі у вісок, а інші на стовпах конають...

Не хочу я, щоб мій народ постигла участь катів,

Але потрібно відлучити від влади всіх магнатів...

Читайте також: Громадянам найбільшої країни в Європі не варто перейматися, що про них думають сусіди, - нардеп