Політика
10 листопада 2017
«Україна близька моєму серцю»: угорський бізнесмен допомагає дітям із зони АТО
Поки уряди країн сваряться, звичайні люди допомагають один одному.
news-image

Поки уряди України та Угорщини обмінюються між собою гучними, не завжди приємними заявами, звичайні люди вважають за необхідне допомагати один одному. Зокрема, сьогодні під час брифінгу у Верховній Раді журналістам був представлений засновник угорського благодійного фонду "Життя без страху" Золтан Хорват, передає кореспондент «Є!» 
Золтан Хорват допомагає дітям з населених пунктів Донецької області, які знаходяться безпосередньо на лінії зіткнення. За словами народного депутата Дмитра Лубінця, співробітництво з угорським благодійником розпочалося навесні цього року.

"Ми познайомились у рамках міжнародного проекту "Діти просять миру", під час якого діти із зони АТО відвідували європейські країни, де вони виступали перед бізнесменами, політиками. І ось коли ми виступали в Угорщині, там був присутній пан Золтан, який після цієї зустрічі вирішив допомагати українським дітлахам", - сказав Дмитро Лубінець.


Як розповів народний депутат, незабаром після знайомства з угорським благодійником було втілено і перший великий проект - побудовано сучасний дитячий майданчик у Волновасі, відкритий 5 вересня. За словами Дмитра Лубінця, завдяки пану Хорвату і послу України в Угорщині Любові Непоп була зібрана необхідна сума у 23 тисячі євро.

"На відкриття цього майданчика вони (Золтан Хорват і Любов Непоп - ред.) приїхали особисто, разом з двома депутатами угорського парламенту. Бо ми хотіли, щоб вони приїхали й переконались, що проект, на якій було зібрано кошти, втілений на радість малечі", - сказав нардеп.


Зі свого боку, Золтан Хорват зауважив, що співробітництво з Україною для нього є особливо близьким, бо благодійник має українське коріння.

"Я вважаю, що необхідність підтримки дітей не викликає сумнівів. Взагалі Україна дуже близька моєму серцю, бо моя мама родом із Тернополя. І для мене дуже важливо допомагати дітям України", - сказав він.


Угорський благодійний фонд "Життя без страху" та українська благодійна організація "Я - Волноваха" сьогодні підписали угоду про подальшу співпрацю, у рамках якої передбачена благодійна і соціальна допомога дітям із зони АТО, молодіжні та освітні обміни, а також надання 600 різдвяних і новорічних подарунків для малозабезпечених дітей із Волноваського району.

Читайте також: Нардеп запропонував викупити голоси «продажних» виборців та заборонити їм голосувати