Події
10 листопада 2017
Постраждалу під час аварії в Харкові вагітну жінку вивели з коми
Стан вагітної жінки покращився, вона вже притомна, дихає самостійно і намагається сідати.
news-image

Вагітну жінку, яка постраждала під час ДТП у Харкові 18 жовтня, лікарі вивели зі стану штучного сну. Про це йдеться в повідомленні Харківської обласної державної адміністрації, пише «Є!» з посиланням на 112.

"У лікарнях наразі перебувають троє потерпілих у ДТП. Одну з двох пацієнток швидкої виписали - вона продовжить лікуватися амбулаторно. В обласній клінічній лікарні проходять лікування дві пацієнтки. Стан вагітної жінки покращився, вона вже притомна, дихає самостійно і намагається сідати. Її перевели з реанімаційного відділення до гінекології. Дитина теж розвивається нормально", - розповіла в.о. начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан.

Нагадаємо, на момент аварії жінка перебувала на 20-му тижні вагітності. За прогнозами лікарів, їй і дитині нічого не загрожувало. За словами Зоряна Шкіряка, жінка перманентно перебувала у стані коми.

Раніше повідомлялося про те, що резонансна ДТП у Харкові сталася увечері 18 жовтня. Олена Зайцева, прийомна донька відомого бізнесмена Василя Зайцева, була за кермом автомобіля Lexus RX. Встановлено, що вона проїхала на червоне світло, що стало причиною зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg, яким керував Геннадій Дронов. За даними ЗМІ, він є місцевим рітейлером. Унаслідок зіткнення Lexus відкинуло на тротуар, де перебувала група людей, шестеро з них загинуло.

За підсумками того, що сталося, Зайцеву заарештували на два місяці без права внесення застави. Суд також позбавив її водійських прав і наклав арешт на обидва автомобілі - учасники ДТП. У ході судового засідання сторона обвинувачення стверджувала, що дівчина під час ДТП перебувала під впливом опіатів. У свою чергу захист заявив, що вона вживала заспокійливе перед експертизою. Версія її захисту – у ДТП винен водій Touareg, який рухався на жовте світло світлофора. Захист Геннадія Дронова це звинувачення спростовує, заявляючи, що водій Touareg рухався на зелене світло. Раніше він проходив у справі як свідок. Пізніше суд відмовився визнати Дронова потерпілим і обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту на 42 дні без права внесення застави.