Україна
11 листопада 2017
Оновлений склад Верховного суду України склав присягу
Президент привітав суддів нового Верховного суду зі вступом на посади.
news-image

Судді оновленого Верховного суду склали присягу. Як передає кореспондент УНІАН, в урочистій церемонії складення присяги суддями взяв участь президент України Петро Порошенко. Він привітав суддів нового Верховного суду зі вступом на посади. 

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Я ще раз хочу наголосити, що сьогодні, 11 листопада, надзвичайно важливий день - день народження принципово нового Верховного суду України. Він вперше був сформований на основі конкурсу, безпрецедентно відкритого, унікального, прозорого, транспарентного - і кожен з вас це знає - з високим рівнем конкуренції, який проходив під дуже пильним наглядом громадськості, з прискіпливою перевіркою кандидатів всіма антикорупційними органами", - нагадав Порошенко.
Крім того, у соціальній мережі Fаcebook президент додав: "Склад Верховного Суду оновлено на 95% у порівнянні з попереднім, і кожний четвертий його суддя – адвокат чи науковець. Вони матимуть шанс побудувати нову систему правосуддя - керуючись українськими законами та європейськими стандартами й цінностями".
"На черзі – ухвалення ще низки законів про зміни в системі правосуддя: закону про антикорупційний суд, про адвокатуру, про правову освіту тощо", - зауважив президент.
"Ми відкриваємо нову сторінку в історії правосуддя в Україні!", - наголосив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, 30 вересня 2016 року з набуттям чинності змін до Конституції в частині правосуддя та закону «Про судоустрій і статус суддів» в Україні стартувала судова реформа. Відповідно до цих змін, Верховний суд став вищим судом в Україні, а його склад має бути сформовано із суддів, обраних виключно за результатами відкритого конкурсу. Вища кваліфікаційна комісія суддів відібрала 120 кандидатів на посади суддів у касаційних судах ВСУ (по 30 посад в адміністративному, господарському, кримінальному, цивільному). Зі 120 кандидатів, які пройшли конкурсне оцінювання у Вищій кваліфкомісії, 30 отримали негативні висновки Громадської ради доброчесності при ВККСУ. Станом на 9 листопада Вища рада правосуддя ухвалила рішення внести президентові подання про призначення 114 кандидатів на посади суддів Верховного суду.

Читайте також: Адвокат подав апеляцію на запобіжний захід Дронову