Авторизація

Економіка та бізнес
13 листопада 2017
Євросоюз виділить Україні € 1,3 млн на підтримку культури
Метою Culture Bridges є розвиток українського культурного сектору та сприяння ефективному налагодженню зв’язків між культурними операторами та інституціями України та ЄС.
news-image
Програма фінансується в рамках підтримки впровадження Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє «Є!» з посиланням на Тиждень.

Британська Рада спільно з мережею Національних інститутів культури Європейського Союзу (EUNIC) оголосили про старт програми Culture Bridges з фінансуванням 1,3 млн євро для підтримки культурного сектору України. Про це повідомляє представництво ЄС в Україні. 

Зазначається, що програма фінансується в рамках підтримки впровадження Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

За інформацією, метою  Culture Bridges  є розвиток українського культурного сектору та сприяння ефективному налагодженню зв’язків між культурними операторами та інституціями України та ЄС.

"Програма триватиме з листопада 2017 року до жовтня 2020 року. ЄС виділяє 1.3 млн євро на фінансування проектів з міжнародної мобільності, національної та міжнародної співпраці, тренінгів та ознайомчих поїздок до країн ЄС. Загалом планується виділити близько 100 грантів", – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у США в проекті оборонного бюджету на 2018 рік передбачили 350 млн доларів для України в сфері безпеки і підтримку програми країн Балтії щодо стримування агресії з боку Росії