Суспільство
13 листопада 2017
15 листопада презентують Стратегію розвитку МВС України до 2020 року
Стратегія складається з великих блоків, робота над якими тривала близько шести місяців з активним залученням громадськості та іноземних партнерів.
news-image

15 листопада на засіданні Кабінету міністрів України буде презентована Стратегія розвитку Міністерства внутрішніх справ України до 2020 року. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, інформує «Є!» з посиланням на Українське Право.

За словами Арсена Авакова, Стратегія складається з великих блоків, робота над якими тривала близько шести місяців з активним залученням громадськості та іноземних партнерів.

Міністр зауважив, що нерідко реформа МВС сприймається як впровадження патрульної поліції, тоді як створення цього підрозділу є лише невеликою компонентою у загальному плані змін, що передбачає якісну трансформацію всієї системі органів внутрішніх справ.

«Реформа поліції ще не завершилася, вона триває. Я вважаю, що ми пройшли шлях реформування поліції на 25-30%. Патрульна поліція – це лише частина необхідних змін. Є кримінальна поліція, поліція громадської безпеки, серйозний розвиток повинна отримати кіберполіція та інші підрозділи НПУ. Це окремий блок. Крім нього є цивільна безпека – Служба надзвичайних ситуацій та інші», – зауважив Арсен Аваков, додавши, що система пожежної безпеки в Україні вкрай потребує оновлення.

Він також відзначив, що українське суспільство почало з розумінням ставитися до реформи МВС, що й підтверджує високий рівень довіри до органів внутрішніх справ, зафіксований останніми соціологічними дослідженнями.

Читайте також:Керівником муніципальної поліції Дніпра призначили колишнього командира «Беркуту»

Читайте також:Ніхто не бачив кінцевої редакції закону про медреформу, – Романів