Суспільство
13 листопада 2017
Медики розповіли, як вберегтися від грипу
Для профілактики грипу лікарі радять, вживати багато лимонів та білкової їжі. Також змазувати слизову носу оксоліновою маззю, частіше провітрювати приміщення та ретельно мити руки після вулиці.
news-image

Нежить, біль у горлі та висока температура. Ці симптоми захворювання відомі кожному. Восени захворіти найпростіше. На вулиці холодно та сиро, а імунітет дає слабину. Головне, – якщо ви починаєте почувати себе погано, – відразу звертайтесь до лікаря, пише «Є!» з посиланням на портал Новин Запоріжжя.

З першими симптомами хвороби звернулась до лікаря і Яна Журавльова. Каже, хворіти восени для неї — звична справа. Самолікування жінка не визнає. Адже швидко одужати можна тільки чітко виконуючи інструкції лікаря.

Лікарі кажуть, із симптомами грипу та ГРВІ щодня приймають від трьох до п’яти пацієнтів. Для холодної пори року — це нормально. Піку епідемії поки немає. Але вірусна інфекція в середовищі є. Тому радять, — щойно починається нездужання, — відкладати всі справи, залишатись вдома і починати лікування.

Фармацевти розповідають – противірусні препарати зараз дуже популярні. Черги є завжди. Тому нові партії ліків до аптек привозять щодня.

Якщо вірус до вас ще не дістався, захворювання можна оминути. Для профілактики грипу лікарі радять, вживати багато лимонів та білкової їжі. Також змазувати слизову носу оксоліновою маззю, частіше провітрювати приміщення та ретельно мити руки після вулиці.

Головне — не займайтесь самолікуванням. Та перш ніж приймати будь-які препарати, проконсультуйтесь зі своїм лікарем.

Читайте також:На Рівненщині зафіксували масовий спалах небезпечної хвороби (відео)