Київ
14 листопада 2017
У столичному гіпермаркеті охоронці обшукували дівчат-підлітків, не дозволяючи зателефонувати батькам
Підлітків звинуватили в крадіжці пилочки для нігтів. Їх відправили в закрите приміщення на огляд.
news-image

Співробітників охорони одного з гіпермаркетів "Ашан" звинуватили в тому, що вони довели до істерики двох дівчаток-підлітків, яких запідозрили в крадіжці.

Про інцидент повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат Масі Найєм, до якого звернулася мати однієї з дівчаток, пише «Є!» з посиланням на Наш Київ.

За його словами, в минулу суботу дівчаток зупинили біля кас охоронці Ашана, який знаходиться на вулиці Берковецькій, 6. Підлітків звинуватили в крадіжці синьої пилочки для нігтів. Їх відправили в закрите приміщення на "огляд". При цьому, за словами Найєма, охорона ображала дівчаток і погрожувала, що вони "вилетять зі школи". Поліцію охоронці не викликали і заборонили дзвонити батькам або комусь іншому.

Підлітків змусили дістати весь вміст сумочок і кишень, при цьому, ніякої синьої пилочки серед їхніх речей так і не виявилося. Тому охоронці самі почали вивертати сумку і кишені дівчаток. А після стали вимагати, щоб вони розповіли, куди поділи пилку. "Допит" неповнолітніх тривав близько п'ятнадцяти хвилин, після чого їх відпустили.

"Я не уявляю в якому стані перебували ці діти, але факт в тому, що змогли набрати батьків тільки хвилин через десять після того. Ніхто зі співробітників" Ашана ", бачачи в якому стані знаходяться діти, навіть не спробував надати їм допомогу!", - написав Найєм.

За його словами, від пережитого стресів у однієї з дівчаток ввечері відкрилася сильна носова кровотеча. Батьки дівчинки відразу ж після її дзвінка поїхали за місцем події і викликали поліцію. Поліція змогла встановити особу одного з охоронців, інші ж відмовилася спілкуватися з батьками і правоохоронцями.

В процесі встановлення обставина інциденту залишився охоронець продовжував кричати на дітей, не дивлячись на присутність поліції і батьків. При цьому, він відмовився надати відеозапис, по якій дівчаток запідозрили в крадіжці і заявив, що взагалі її не бачив.

Батьки дівчаток подали заяву до відділу кримінальної поліції у справах неповнолітніх.

 Прес-служба "Ашана" відреагувала на інцидент. У коментарях до посту Масі Найєма вони повідомили, що вже проводять внутрішнє розслідування інциденту, вивчають відеозаписи і опитують співробітників гіпермаркету, а також керівництво приватного охоронного підприємства, працівниками якого є дані охоронці.

Читайте також:На Херсонщині школярка побила ровесницю перед натовпом підлітків (відео)