Світ
14 листопада 2017
Міноборони РФ використовувало скриншот з мобільної гри як доказ співпраці США з ІДІЛ (фото)
Користувачі Твіттера і Фейсбуку звернули увагу, що один зі знімків - це скриншот із мобільної гри AC-130 Gunship Simulator.
news-image
Міноборони РФ опублікувало на своїй сторінці в Фейсбуці, на їхню думку, докази співпраці США з ІДІЛ і відповідні кадри на підтвердження такої інформації, пише «Є!» з посиланням на ЦензорНет.
"Проведена в кінці минулого тижня сирійськими урядовими військами операція зі звільнення за підтримки ВКС Росії м. Абу-Кемаль виявила факти прямої взаємодії і підтримки терористів ІДІЛ очолюваною США "міжнародною коаліцією". Збройні формування ІДІЛ, рятуючись від ударів російської авіації та урядових військ, багатокілометровими колонами йдуть з Абу-Кемаля в напрямку переходу Ваді-ес-Сабха на сирійсько-іракський кордон. При цьому на запити командування російського угрупування: чому ІДІЛівці, які виходять на бойовій техніці і з важким озброєнням, здійснюють у підконтрольній міжнародній коаліції зоні перегрупування для здійснення нових атак на сирійські війська в районі Абу Кемаля, американці нічого відповісти не змогли. Більш того, для безпечного виведення бойовиків ІДІЛ, які відступають з Абу Кемаля, з-під ударів урядових військ, авіація коаліції намагалася перешкоджати літакам ВКС Росії, які діяли в цьому районі. З цією метою ударні літаки "коаліції" входили в повітряний простір над 15-кілометровою зоною навколо м. Абу-Кемаль для перешкоджання роботі російських ВКС. Ці факти є незаперечним підтвердженням того, що Сполучені Штати, імітуючи для світової спільноти непримиренну боротьбу з міжнародним тероризмом, на ділі забезпечують прикриття боєздатних загонів ІДІЛ для відновлення їх боєздатності, перегрупування і використання їх у просуванні американських інтересів на Близькому Сході", - говорилося в заяві Міноборони РФ.
 
Міністерство оборони РФ також опублікувало кадри нібито на підтвердження цієї інформації. Однак, користувачі Твіттера і Фейсбуку звернули увагу, що один зі знімків - це скриншот із мобільної гри AC-130 Gunship Simulator. Крім того, інший кадр із вантажівками ІДІЛ узятий з американської хроніки бомбардувань у районі Фаллуджа в 2016 році. Тоді авіаудари США знищили близько 200 вантажівок терористів.
 
Міноборони РФ спішно видалило ці кадри зі своєї заяви, однак їх встигли зберегти користувачі. А також їх наявність підтверджує інформація про історію змін цього поста в Фейсбуці.
 

Міноборони РФ використовувало скриншот з мобільної гри як доказ співпраці США з ІДІЛ 01

Міноборони РФ використовувало скриншот з мобільної гри як доказ співпраці США з ІДІЛ 02

Кадр, наданий Міноборони РФ
 

Міноборони РФ використовувало скриншот з мобільної гри як доказ співпраці США з ІДІЛ 03
Скриншот із гри AC-130 Gunship Simulator
Міноборони РФ використовувало скриншот з мобільної гри як доказ співпраці США з ІДІЛ 04

Кадр, наданий Міноборони РФ


Міноборони РФ використовувало скриншот з мобільної гри як доказ співпраці США з ІДІЛ 05

Кадр з хроніки бомбардувань США району Фаллуджа в 2016 році.

Як помітили автори Conflict Intelligence Team, інші кадри, опубліковані Міноборони, взяті з військових ударів Іраку під Фаллуджею в 2016 році.
 

Міноборони РФ використовувало скриншот з мобільної гри як доказ співпраці США з ІДІЛ 06

Читайте також:Росія посилила переслідування кримських татар в окупованому Криму