Економіка та бізнес
14 листопада 2017
Credit Suisse: Половина багатств світу належить 1% людей
За останній рік у світі з'явилося 2,3 млн нових доларових мільйонерів.
news-image

Сумарний показник добробуту населення світу з середини 2016 року по середину 2017 року зріс на 6,4% і досяг $ 280 трлн. Про це свідчать дані щорічної доповіді Global Wealth Report швейцарського банку Credit Suisse, передає Інтерфакс-Україна,  передає «Є!»

Як зазначається, темпи зростання були максимальними за останні п'ять років і обумовлені підвищенням вартості нерухомості та котирувань акцій.  

У зв'язку з тим, що добробут збільшувався швидше від зростання кількості населення, показник у розрахунку на людину досяг рекордних $ 56,54 тис. у порівнянні з $ 52,074 тис. рік тому.  

При цьому 1% найбільш забезпечених людей зараз належить половина світових багатств. Їх частка підвищилася до 50,1% у порівнянні з 42,5% у розпал фінансової кризи 2008 року.  

"Частка 1% найбагатших людей знаходиться на шляху зростання з часу кризи, перевершивши рівень 2000 року у 2013 році і досягаючи після цього пікових значень щорічно. Глобальна нерівність є, безумовно, високою і збільшилася в посткризовий період", - наголошується в повідомленні банку.

За останній рік у світі з'явилося 2,3 млн нових доларових мільйонерів, у результаті чого їх загальна кількість досягла 36 млн.

"Кількість мільйонерів, що скоротилася в 2008 році, швидко відновилася після фінансової кризи, і зараз, приблизно, втричі перевищує показник 2000 року", - йдеться в доповіді.

Добробут 3,5 млрд найбідніших людей планети складає менше $ 10 тис. в розрахунку на людину.

В цілому на цю категорію припадає 70% працездатного населення і 2,7% сукупного багатства.  

Добробут населення всього світу в найближчі п'ять років продовжить рости, приблизно, тими ж темпами, в результаті чого у 2022 році воно збільшиться до $ 341 трлн, прогнозують економісти Credit Suisse. При цьому вони очікують, що кількість доларових мільйонерів досягне 44 млн чоловік (тобто, приблизно, на 20% з нинішнього рівня), а найбідніша частина населення скоротиться на 4%.  

Читайте також: Олігархи захопили державу Україна, - Гельсінська комісія США