Події
15 листопада 2017
Працівники суднобудівного заводу у Миколаєві перекрили дорогу через заборгованість із заробітної плати
В акції взяли участь зо півтори сотні робітників.
news-image

Працівники суднобудівного заводу в Миколаєві перекрили виїзд на одеську трасу та шлях у великий мікрорайон міста. Величезні затори на дорогах стали наслідком 3-річної заборгованості із заробітної плати для працівників підприємства, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

В акції взяли участь зо півтори сотні робітників, яким заборгували значні суми. Загальний борг перевищив 60 мільйонів гривень. 

"Мені винні 110 тисяч гривень", - пояснив участь у протесті один із учасників.

Претензії працівників оформлені документально. 

"У нас звернень за два роки було 114, персонально прем’єр-міністру вручали в руки вимогу, президент п’ять разів від нас отримував офіційний документ щодо проблем заводу", - розповів голова профспілки заводу Микола Головченко.

Людей обурює відсутність реакції влади, котра й спричинила відчайдушний крок – блокування дороги. На місце подій з вимогою припинити акцію прибули представники поліції та заступник міського голови. У відповідь вони чули скандування двох слів: "ганьба" і "зарплату".

"Я не можу вирішити питання по вашій зарплаті", - зізнався віце-мер міста Андрій Дадівердін.

Водії, попри затори і втрачений час, на протестувальників не нарікають.

"Я така сама людина, працюю чесно, добросовісно. Без зарплати – це тяжко", - каже один із автовласників.
"Підтримую, але мені не дуже зручно", - зізнається інший водій.

 Протестувальникам вони бажають швидко отримати належні гроші та розблокувати дорогу. 

Директор суднобудівного заводу до журналістів не вийшов, а його заступник порадив звернутися до "Укроборонпрому", оскільки суднобудівне підприємство входить до складу цього концерна. Зі слів посадовця, заборгованість виникла, бо держава не розрахувалася за утримання впродовж трьох років недобудованого ракетного крейсера "Україна".

"Зверніться у Кабмін, чому вони не сплачують, чому не вирішують питання по крейсеру", - порадив заступник директора Миколаївського судбудівного заводу Олексій Дудик.

Два тижні тому концерн "Укроборонпром", у складі якого перебуває завод, офіційно зупинив роботу. Рахунки підприємства заарештовані, у концерні чекають на рішення уряду, яке дозволить розрахуватися з боргами і вирішить подальшу долю ракетного крейсера. "Укроборонпром" уже звернувся до РНБО з проханням допомогти. Працівники ж, простоявши чотири години на дорозі, розійшлися, але пообіцяли продовжити блокування, якщо так і не отримають зароблені гроші. 

Читайте також: У Києві страйкують працівники моргу через відсутність гарячої води та опалення (відео)
Читайте також: Суд почав банкрутство авіакомпанії Коломойського