Світ
15 листопада 2017
З'явилася реакція Європарламенту на марш екстремістів у Польщі
Марш ультраправих, який відбувся у Польщі 11 листопада.
news-image

Європарламент схвалив критичну резолюцію щодо Польщі. Проти країни можуть ввести санкції і позбавити права голосу в Раді ЄС.

Про це повідомляє Onet.pl, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

За словами європарламентарів, сьогоднішня ситуація в Польщі створює ризик серйозного порушення європейських цінностей. Зокрема, йдеться про марш ультраправих, який відбувся у Польщі 11 листопада. Також євродепутати занепокоєні судовою реформою, яку проводить уряд країни.

"Нинішня ситуація в Польщі є серйозним порушенням цінностей, зазначених у статті 2 Договору про ЄС", – йдеться у документі Європарламенту.

Ухвалення резолюції дає можливість внести до Ради ЄС пропозиції щодо визнання загрози верховенству права у Польщі. Досі таку процедуру запускали тільки проти Угорщини, однак її зупинили у Раді ЄС.

Окрім цього, глава групи європейських лібералів, євродепутат Гі Вехофстадт зазначив, що санкції проти Польщі є неминучими. Але покарання від Європарламенту не повинно відбитись на польському народу.

Якщо польський уряд і далі буде порушувати засади верховенства права і європейські цінності, санкції будуть неминучими. Однак ми маємо знайти спосіб, щоб не карати громадян за неправильні дії уряду, – зазначив Гі Вехофстадт.
Читайте також: 11-річна українка в Польщі виступила на конференції, присвяченій дитячим стартапам
Читайте також: У Варшаві пройшов грандіозний марш націоналістів (фото)