Події
16 листопада 2017
В столиці пройшов тренінг, присвячений безпеці на дорогах (відео)
Щороку понад 5 тисяч українців гинуть в дорожніх аварія.
news-image

Щороку понад 5 тисяч українців гинуть в дорожніх аваріях, а третина з них – діти.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Це один з найвищих показників в Європі. Експерти говорять, що переважна кількість ДТП стається при швидкості до 65 км на годину. За силою удару – це як стрибнути з шостого поверху. При цьому лише 15 % українців користуються пасками безпеки. Хоча саме ремінь та дитяче автокрісло можуть врятувати життя.

Мережа автозаправних комплексів ОККО в рамках щорічного соціального проекту "Благаю, живи!" проводить навчання водіїв та інформує їх про те, як підвищити безпеку руху на дорозі.

"Ми, як соціально відповідальна компанія, вважаємо за необхідне підвищувати культуру безпечного руху в Україні. Словами героя Благунчика ми закликаємо українських автолюбителів користуватись правилами безпечного руху, в тому числі пристібати ремені безпеки, використовувати автомобільні дитячі крісла, коли у вашій машині знаходиться дитина", – зазначив віце-президент мережі АЗК ОККО Дмитро Рассказов.

В рамках цьогорічного проекту "Благаю, пристебнись" в 10-ти областях України пройдуть тренінги, на яких молодим батькам розкажуть, як подорожувати з дитиною, в чому переваги використання автокрісел та як надавати першу допомогу в разі ДТП. Перший з них вже пройшов у Києві.

"Якщо за правилами дорожнього руху вказано, що повинне бути автокрісло, значить воно повинне бути. На тренінгу я хочу дізнатися про те, як надавати першу допомогу медичну і деякі нюанси, яких я, можливо, не знала про авто крісла", – сказала учасниця тренінгу з безпеки на дорозі Лідія Рибачок.

Окрім тренінгів для відповідальних батьків в рамках проекту "Благаю, пристебнись!" мережа ОККО проведе ряд інших мотивуючих інформаційних заходів, в тому числі подарує своїм клієнтам дитячі автокрісла.