Україна
17 листопада 2017
На кращий проект Меморіалу Героїв Небесної сотні надійшли 65 заявок із 12 країн
За тендерною процедурою було визначено професійного організатора конкурсу - всесвітньовідоме бюро з організації архітектурних конкурсів по всьому світу - Рhase 1 з Німеччини.
news-image
На Міжнародний відкритий архітектурний конкурс проектів на кращу проектну пропозицію щодо об'єкта "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції Гідності" надійшло понад 60 заявок, у тому числі з України, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ

Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук на прес-конференції в Укрінформі. 

"Впродовж того терміну, коли потрібно було подати заявки, подано порядка 65 заявок із 12 країн світу, серед яких, безперечно, є й Україна. Це досить пристойна кількість. Ми дуже раді. Я думаю, що це також пов'язано з довірою до тієї компанії, яка проводить конкурс", - сказав Нищук.

Він нагадав, що за тендерною процедурою було визначено професійного організатора конкурсу - всесвітньовідоме бюро з організації архітектурних конкурсів по всьому світу - Рhase 1 з Німеччини. 

Нищук також поінформував, що сьогодні і завтра у Києві відбудуться перші засідання, на яких  обговорюватиметься технічне завдання для конкурсантів, зокрема у суботу, 18 листопада, в КМДА буде відкрите обговорення  за участі членів журі і громадськості. 

Він також зазначив, що конкурс відбуватиметься в 2-х номінаціях: "Меморіал Героям" - і презентація, і переможець цього проекту буде представлений 20 лютого, та "Музей Революції Гідності", переможця якого буде оголошено у червні 2018 року. 

"Завтра о 18:00 буде закладання пам'ятного знака і маркування тієї території, яка стане основною в побудові Меморіального комплексу", - повідомив міністр.

Як уточнив Бенджамін Хоссбах - організатор конкурсу, керуючий партнер компанії Рhase 1 (Берлін),  - 40 із 66 заявок подано на участь у конкурсі Музею Революції Гідності від представників 10 країн та 26 заявок від представників 6 країн на створення Меморіалу Героям Майдану. Це заявники з різних країн, з різним досвідом, з різною специфікою професійної діяльності. 50% усіх заявників - це представники України. 

"Сьогодні і завтра розпочнеться інтенсивний процес роботи журі, в рамках якого буде відібрано 12 та 15 заявників відповідно до кожної з частин конкурсу", - сказав Хоссбах.

Читайте також:Як у Києві відзначатимуть 4 річницю Євромайдану