Україна
17 листопада 2017
ЄС може скасувати плату за роумінг з Україною, - єврокомісар
Головна складність полягає у переговорах із провайдерами мобільного зв’язку, які мають прийняти рішення щодо тарифів.
news-image
Єврокомісар з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнес Ган розповів, що у Євросоюзі працюють над можливим скасуванням плати за роумінг між Україною та ЄС, однак наразі важко говорити про часові рамки. Про це він розповів в інтерв’ю "Радіо Свобода", пише «Є!».
"Я був ініціатором цієї ідеї пару років тому і я не передбачав, який ентузіазм це викличе, але це добре! Бо коли я відвідую ці країни і дивлюсь потім на рахунки свого мобільного телефону – ясно, наскільки дорогими є дзвінки з цих країн до Європи і навпаки. Це, до речі, стосується і країн Західних Балкан. Це те, над чим ми працюємо", - розповів єврокомісар.

За його словами, головна складність полягає у переговорах із провайдерами мобільного зв’язку, які мають прийняти рішення щодо тарифів.

"Але, звичайно, якщо нам вдалося знайти рішення всередині Європи, то я переконаний, що зможемо знайти рішення – чи принаймні виробити покроковий підхід для майбутнього зниження тарифів на роумінг", - висловив надію Йоганнес Ган.

Раніше в "Київстар" заявляли, що угода про скасування роумінгових платежів з країнами Євросоюзу може призвести до зростання тарифів на мобільний зв'язок в Україні.

"Звичайно ж, ми негативно ставимося до цього. Роумінг - це не головна, але суттєва частина наших доходів. Якщо ці доходи зникнуть, нам доведеться шукати на внутрішньому ринку компенсацію цих коштів", - пояснили тоді в компанії.

Читайте також:На кращий проект Меморіалу Героїв Небесної сотні надійшли 65 заявок із 12 країн