Суспільство
17 листопада 2017
На Меморіал Героїв Небесної сотні фонд Порошенка виділив три мільйони
Надзвичайно важливо, щоб пам'ять про Революцію гідності і пам'ять про Небесну сотню була назавжди збережена.
news-image
Меморандум про співпрацю задля створення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції гідності підписали у п'ятницю, 17 листопада, в Адміністрації Президента, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ

Документ підписали Міністерство культури України, компанія "Hossbach Lehmhaus GbR" та Всеукраїнська благодійна організація "Фонд Порошенка".

"Для мене надзвичайно важливо, щоб пам'ять про Революцію гідності і пам'ять про Небесну сотню була назавжди збережена... Нарешті розпочинається офіційна робота конкурсу з відбору найкращого проекту... Благодійний фонд Порошенка, який очолює Марина Порошенко, виділяє перші гроші, 3 млн гривень наших особистих грошей для того, щоб конкурс був запущений", - сказав на церемонії Президент Петро Порошенко.

Президент України і Марина Порошенко вручили міністру культури Євгену Нищуку чек на 3 млн грн. Глава держави висловив сподівання, що інші благодійники також робитимуть внески у цей святий для кожного українця проект.

Як повідомлялося, за даними Мінкульту, понад 60 заявок з 12 країн світу надійшло на архітектурний конкурс меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності.

20 лютого 2018 року буде визначений переможець конкурсу у номінації "Меморіал Героям", 26 червня - у номінації "Музей Революції гідності".

Проводить конкурс міжнародне бюро Phase 1 (Німеччина), яке відоме у світі в сфері організації архітектурних конкурсів.

Читайте також:На кращий проект Меморіалу Героїв Небесної сотні надійшли 65 заявок із 12 країн