Події
17 листопада 2017
У МЗС України підтвердили затримання в Білорусі журналіста Шаройка
Посол України в Білорусі Ігор Кизим також зазначив, що посольство розбирається в цій ситуації.
news-image

Директор департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич підтвердив інформацію про затримання в Білорусі журналіста Українського радіо Павла Шаройка. Про це повідомляє "Радіо Свобода", пише «Є!».

За словами Кирилича, МЗС вживає заходів для захисту прав затриманого громадянина України.

"Обставини затримання не коментуємо", – додав Кирилич.

Посол України в Білорусі Ігор Кизим у коментарі "Радіо Свобода" також зазначив, що посольство "розбирається в цій ситуації".

"Питання під нашим контролем", – сказав Кизим, додавши, що посольство України направило до МЗС Білорусі ноту.

Нагадаємо, зранку 17 листопада голова Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія повідомив про затримання Шаройка. Він зазначив, що Шаройко працює власним кореспондентом Українського радіо в Білорусі. Аласанія, посилаючись на неофіційну інформацію, заявив, що журналісту висунули звинувачення в "шпигунстві".

Водночас генеральний продюсер Українського радіо Дмитро Хоркін розповів, що Шаройко близько двох тижнів не виходив на зв’язок. А керівник редакції закордонної кормережі Українського радіо Світлана Мялик повідомила з посиланням на дружину журналіста, що Шаройка заарештували 25 жовтня у Мінську, перед тим силовики провели обшуки у помешканні журналіста, і побачитись з ним не дозволяють.

Інформацію про затримання чоловіка в Білорусі підтвердила Українському радіо дружина Павла Олена. Служба безпеки України Українському радіо повідомила, що ніякої інформації з цього питання не має. Міністерство закордонних справ Білорусі поки не коментує інформацію про затримання Шаройка.

Читайте також:Повінь в околицях Афін: кількість загиблих зросла до 15 осіб, поранені – 17