Події
17 листопада 2017
Росія хоче побудувати новий кордон з Україною - Кучма
За словами Кучми, для України така позиція неприйнятна.
news-image

Росія пропонує зробити новий кордон з Україною. Так екс-президент Леонід Кучма прокоментував переговори помічника президента Росії Владислава Суркова зі спецпредставником США Куртом Волкером, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Переговорник у тристоронній контактній групі в Мінську вважає, що Росія через дії на Донбасі та неприйнятну позицію стосовно миротворців ООН не зацікавлена у розв'язанні конфлікту, натомість бажає створити на сході України щось на кшталт Придністров'я в Молдові для контролю цієї території через маріонетковий уряд. 

"Те, що пропонує Росія на лінії зіткнення – це зробити новий кордон з Україною і зробити щось на зразок Придністров'я, знову заморожений конфлікт. Але це буде щось набагато гірше за Придністров'я, бо у Придністров'я немає кордону з Росією. А тут 420 кілометрів кордону, який ми не контролюємо взагалі", - пояснив екс-глава держави.

За словами Кучми, для України така позиція неприйнятна, тому перспектив розв'язання конфлікту поки що немає. Укотре не вдалося визначити і конкретних дат для обміну полоненими. 

Читайте також: В Україні сьогодні відзначають День української писемності та мови
Читайте також: Кожному третьому українцю відмовляють у візі в США