Події
18 листопада 2017
У Рівному на підпільному цеху вилучили 150 кг бурштину
Під час обшуку поліцейські вилучили 5 верстатів для обробки каміння.
news-image

В результаті спільних заходів робітниками Рівненської міської прокуратури та Головного управління Національної поліції в Рівненській області, 15 листопада була припинена діяльність підпільного цеху з обробки бурштину та вилучено 150 кілограмів каменів та 260 готових виробів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомило ГУ Нацполіції у Рівненській області, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці спільно з прокуратурою області провели санкціонований обшук на території промислового комплексу.

Приміщення знаходилось в оренді у громадянина Туреччини, який і обладнав його у підпільний цех. Він близько року займався переробкою каміння та виготовленням виробів із "сонячного" каменю. На підприємстві працювали п’ятеро рівнянок.

Під час обшуку поліцейські вилучили 5 верстатів для обробки каміння, 260 готових виробів та близько 150 кілограмів бурштину-сирцю. За попередньою інформацією, цех працював на експорт виробів у Китай, Таїланд та Туреччину.

На даний час правоохоронці подали клопотання до суду на арешт вилученого майна.

У ході досудового розслідування поліцейські проводять розшукові заходи щодо встановлення каналів постачання каміння.

Читайте також: Саакашвілі про депортацію з України вісьмох грузин: Кримінали із СБУ виконали злочинний наказ президента