Події
18 листопада 2017
У Євпаторії на пляжі перехожий випадково натрапив на стародавнє поховання (фото)
Невеликий розмір могили дав підстави вченим припускати, що це було поховання дитини.
news-image

В анексованому Криму, на центральному пляжі Євпаторії випадковий перехожий виявив доісторичну кам'яну могилу, яка, ймовірно, була похованням дитини.

Про це повідомили на сайті адміністрації Євпаторії, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Випадковий перехожий побачив на піску край великої кам'яної плити. Він зацікавився знахідкою і повідомив про неї в Євпаторійський краєзнавчий музей. Працівники музею обстежили рукотворний кам'яний ящик довжиною один метр двадцять сантиметрів", – йдеться в повідомленні.

На думку фахівців, могила відноситься до часів Керкинітіди – старогрецького міста, яке існувало з середини VI століття до н. е. на заході Кримського півострова на місці нинішньої Євпаторії. Приблизний вік знахідки – кінець IV-початок III століття до нашої ери, і, незважаючи на це, вона прекрасно збереглася.

У кам'яному ящику були знайдені залишки поховального інвентарю: астрагали (гральні кістки), дві посудини і маленька монета.

Невеликий розмір могили дав підстави вченим припускати, що це було поховання дитини.

Незвичайність знахідки в тому, що в цьому районі раніше не знаходили нічого подібного. Більше двох тисячоліть тому берег моря був набагато далі, ніж зараз, тому можливо, щось залишилося під водою.

Читайте також: На Дніпропетровщині знайшли дві кам'яні статуї скіфської доби