Події
18 листопада 2017
В центрі Одеси сталась масова бійка через земельну ділянку: начальнику поліції розбили голову (фото)
На місці мітингу був присутнім директор компанії забудовника, який намагався переконати одеситів, що багатоповерхівок будувати не збираються.
news-image

У центрі Одеси в Міському саду сталася масова бійка активістів та поліції. Як повідомляє "Думська", сьогодні кілька сотень представників громадськості зібрались у Міськсаду біля зачиненого Літнього театру, аби опротестувати можливу забудову цієї зеленої зони.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

За даними видання, будівельна компанія взяла в оренду строком на 50 років ділянку в центрі міста. Активісти побоюються, що на цьому клаптику зеленої зони з'явиться багатоповерхівка.

На місці мітингу був присутнім директор компанії забудовника, який намагався переконати одеситів, що багатоповерхівок будувати не збираються, а проект забудови представлять у лютому наступного року. З місця подій представник забудовника поїхав так і не переконавши активістів розійтись.

Після того почалася штурханина з поліцією з застосуванням фаєрів, газу та кийків. Начальник одеської поліції Дмитро Головін намагався заспокоїти натовп, але сам отримав травму голови.

Активісти зняли ворота з Літнього театру та принесли їх до мерії, заблокувавши ними вхід до установи. Активна бійка та штурханина, зазначає "Думська" тривала близько години, згодом напруження дещо спало, але натовп поки не розходиться. 

Читайте також: У Лук'янівському СІЗО побили слідчого