Суспільство
19 листопада 2017
Лікар дав пораду, який тип взуття краще не носити в холодну погоду
Від морозу завжди страждає шкіра рук.
news-image

Гуляти по морозу - корисно для нервової системи і кровоносних судин. Але тільки за умови, що ви тепло одягнені і не промокає під снігом. В іншому випадку такий променад може обернутися бронхітом, невралгії, запалення м'язів шиї та спини.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила лікар Вікторія Савицька, інформує «Є!», з посиланням на ru.golos.ua.

У холодну пору року варто відмовитися від високих каблуків і шкіряного взуття і не тільки через небезпеку травмуватися на льоду через нестійкість таких чобіт і туфель, але ще й тому, що висока підошва порушує циркуляцію крові, а це, в свою чергу, веде до збою терморегуляції організму.

«При холодній погоді в як слід закривати грудну клітку, - наприклад, під пальто чи дублянкою фіксувати на грудях кінці теплого шарфа. Ще краще вибирати светри з високим коміром. Якщо застудити цю ділянку тіла, пневмонія і міокардит цілком можуть зіпсувати вам життя на дуже довгий час »- попереджає лікар.

Від морозу завжди страждає шкіра рук, а переохолодитися її один раз, ви порушите терморегуляцію на довгий час, - тобто, руки почнуть мерзнути навіть при більш високих температурах. Варто також відзначити, що при мінус 10 і нижче рукавички сильно програють рукавиць (навіть в самих теплих рукавичках все пальчики знаходяться окремо і не можуть зігрівати один одного). При будь-якому мінусі бажано хвилин за 15 до виходу на вулицю змастити руки захисним кремом, якщо немає спеціального - годиться будь на жировій основі »- говорить експерт.

Фахівець також розповіла, що на долонях і кистях рук знаходяться біоактивні точки, пов'язані з головою і дихальною системою. Так що, якщо сильно перемерзли руки, можуть загостритися хронічні запалення носа, бронхів, початися головні болі. Після сильного переохолодження рук може розвинутися поліартрит - запалення дрібних суглобів пальців рук і кистей.

Читайте також: Якою буде погода в неділю, 19 листопада