Політика
19 листопада 2017
Директор із питань безпеки в Держдепі США: Перешкода для вирішення проблем в Україні – Росія
Співробітник Держдепу зазначив, що політика США щодо України не зміниться.
news-image

США підтримують суверенітет і територіальну цілісність України і ніколи не визнають анексії Криму, сказав директор із питань безпеки та політико-військових справ у Держдепартаменті США Майкл Мерфі в інтерв'ю виданню "ЛІГАБізнесІнформ", передає «Є!».

Перешкода для вирішення проблем в Україні – Росія. Поведінка Росії, російська агресія. Росія не імплементує Мінських угод, створила умови, які не дозволяють СММ ОБСЄ виконувати їхню роботу. Тобто якщо і є проблеми з політичною частиною, вони є результатом умов безпеки, відповідальність за забезпечення яких, якщо чесно, лежить на Росії, – зазначив він.

Мерфі додав, що політика США щодо України не зміниться: "Наша політика абсолютно чітка – ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України, роботу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на всій території, передбаченій її мандатом. Наша політика не зміниться – ми не збираємося визнавати нелегальну анексію Криму, ми будемо захищати суверенні права України і право українських громадян на мир і безпеку".

Росія анексувала Крим навесні 2014 року за підсумками "референдуму", результати якого не визнають Україна та більшість країн світу. Через анексію Євросоюз, США, Канада та інші держави ввели економічні санкції проти РФ.

Після окупації Криму почався збройний конфлікт на Донбасі між українськими урядовими силами з одного боку і бойовиками, підтримуваними Москвою, та російськими військами – з іншого.