Події
20 листопада 2017
Білорусь оголосила персоною нон грата радника посольства України
У КДБ Білорусі стверджують, що співробітник головного управління розвідки Міноборони України діяв під прикриттям посади радника посольства України в Білорусі.
news-image

Білорусь оголосила персоною нон грата радника посольства України Ігоря Скворцова. Про це повідомив сьогодні журналістам офіційний представник Комітету державної безпеки Білорусі Дмитро Побяржин, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Повідомляється, що "затриманий в Білорусі громадянин України Павло Шаройко підтвердив, що координацію його розвідувальної діяльності здійснював співробітник головного управління розвідки Міністерства оборони України Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям посади радника посольства України в Білорусі".

"За діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, Скворцов оголошений персоною нон грата", - повідомив Побяржин.
"25 жовтня в Міністерство закордонних справ Білорусі направлено матеріали, що підтверджують протиправну діяльність спецслужб України проти нашої держави. Через кілька годин про затримання українського розвідника зовнішньополітичним відомством був проінформований посол України в Білорусі Ігор Кизим. З урахуванням характеру двосторонніх відносин досягнуто домовленості дані факти не розголошувати", - додав офіційний представник КДБ.

Як повідомлялося, у Білорусі за підозрою у шпигунстві затримали журналіста "Українського радіо" Павла Шаройка. Комітет держбезпеки Білорусі заявив, що затриманий в Білорусі український журналіст Павло Шаройко створив агентурну мережу з числа громадян Білорусі, які за винагороду збирали для нього відомості розвідувального характеру.

Читайте також: КДБ Білорусі заявило, що українського журналіста затримали за шпигунство