Події
21 листопада 2017
У Добропіллі зник міський голова
Інформацію підтвердили в мерії міста.
news-image

Міський голова Добропілля Донецької області, в якого виявили російське громадянство, з понеділка не з’являється на робочому місці. Цю інформацію підтвердив секретар міської ради Віктор Древаль, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.
“Згідно із законом про місцеве самоврядування, я два тижні виконував обов'язки міського голови та підписував відповідні документи, оскільки Андрій Аксьонов двічі брав відпустку за свій рахунок - по п`ять днів. З понеділка він не з’являється на робочому місці. Де він знаходиться, ми не знаємо, про свою відсутність він нікого не попереджав. Проте, припускаю, що він може хворіти...”, - сказав Древаль.

До того, як Аксьонова обрали міським головою Добропілля, він обіймав посаду голови селища Новодонецьке, яке підпорядковане міській раді Добропілля. Навесні 2014 року він відкрито займав сторону сепаратистів, допомагав із організацією і проведенням так званого референдуму.

Того ж року у квітні він намагався перешкоджати патріотичному автопробігу прихильників України і називав його учасників "говномутами". У своїх інтерв'ю Аксьонов стверджував, що зобов'язаний як голова селища слідувати бажанням сепаратистів, навіть якщо вони захочуть приєднатися до Гондурасу.

Є також інше відео про незаконний референдум у селищі Новодонецьке, в якому порядкує Аксьонов. На ньому жителі сусіднього Олександрівського району скаржаться, що їх місцева влада не стала проводити у себе референдум "ДНР", і їм довелося їхати в Новодонецьке, де Аксьонов організував такий референдум.

Проте, це не завадило йому зареєструватися на виборах в мери Добропілля та перемогти.

Перебуваючи на обраній посаді, він також поводив себе не як патріот України. Зокрема, у вересні 2017 року на сесії міської ради Добропілля Аксьонов не підтримав пропозиції вшанувати пам'ять загиблих бійців АТО хвилиною мовчання.

"Давайте хвилину мовчання за Одесою зробимо, там же теж діти згоріли", – заявив він.

Такі його дії та заяви не отримали жодної оцінки з боку правоохоронних органів чи влади.

Скандал вибухнув лише після того, коли на брифінгу Верховної Ради, який відбувся 16 листопада, народний депутат Дмитро Лубінець виступив із заявою, що Добропільський міський голова Андрій Аксьонов у 2014 році подавав заявку на отримання громадянства Російської Федерації. На підтвердження цього Лубінець надав копію заяви Андрія Аксьонова на отримання паспорта Російської Федерації.

У своїй промові Лубінець зазначив, що влітку 2014 року Андрій Аксьонов виїхав в анексований Росією Крим, де звернувся з проханням до окупаційної адміністрації про надання російського громадянства. Місцем свого проживання у заяві мер Добропілля вказав місто Севастополь.

У документі простежується, що А.А. Аксьонов зареєстрований у місті Севастополь по вулиці Щербака, будинок 8, з 27 листопада 2012 року. За цією адресою також зареєстровано територіальний підрозділ УМВС Росії по Севастополю.

Народний депутат зазначив, що 5 листопада 2017 р. о 06.30 через пункт пропуску “Сеньківка” (Чернігівська область) Аксьонов Андрій Анатолійович виїхав до Російської Федерації.

Лубінець наполягає на тому, що мер міста Добропілля має бути заарештований після повернення.

Читайте також: Протистояння в «ЛНР»: в т.зв. МВС заявляють Плотницкому, що будуть працювати тільки під керівництвом звільненого Корнета