Війна
2 лютого 2015
Кабмін затвердив виплати за знищення бойової техніки супротивника
За кожен день в бою і кожну одиницю знищеної техніки терористів солдати і офіцери будуть отримувати доплату і винагороду
news-image

Кабінет міністрів України затвердив постанову №24, яка встановлює додаткові виплати військовослужбовцям за знищення бойової техніки проросійських терористів. Відповідну постанову підписав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, інформує Є! Єдність.інфо.

Як повідомили в прес-службі уряду, за кожен день в бою солдати і офіцери будуть отримувати доплату в 1000 грн. Окремо визначено грошову винагороду за успішне виконання завдання бойовими підрозділами та за знищення бойової техніки російських терористів. Розмір цих виплат прив'язаний до мінімальної заробітної плати.

"Якщо бригада успішно виконала завдання, вона отримує додатково 365 тис. грн, полк - 243 тис. грн., батальйон - 121 тис. грн, рота - 60 тис. грн", - повідомив Яценюк.
Читайте також: Міноборони збільшило грошове забезпечення воїнам і ввело премії за кожну одиницю підбитої техніки бойовиків


Крім того, за кожен знищений бойовий літак проросійських терористів виплачується 121 тис. грн, за систему залпового вогню - 60 тис. грн, за ракетні комплекси - 54 тис. грн, за кожен танк - 48 тис. грн, об'єкт наземної артилерії і бойову машину піхоти - за 42 тис. грн, за кожен знищений переносний зенітно-ракетний комплекс - 30 тис. грн.

Яценюк доручив прийняти відповідний спільний наказ на рівні Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та інших відповідних органів.

Проект постанови був розроблений Міністерством оборони за ініціативою президента України Петра Порошенка.

Читайте також: По "ДНР" переміщаються "неопізнані" танки, БТРи та автобуси з озброєними людьми - ОБСЄ