Суспільство
22 листопада 2017
Як прибирання та миття посуду впливає на здоров'я
Навіть легке навантаження скорочує ризик смерті в найближчі три-чотири роки.
news-image

Якщо вам лінь навести лад у своєму помешканні, то саме час дізнатись, як домашні обов'язки впливають на життя. Медики запевнили, що легкі фізичні навантаження і навіть миття посуду здатні продовжити життя та зміцнити здоров'я, повідомляє «Є!» з посиланням на Експрес

"Довгий час вважалося, що подібної діяльності недостатньо, щоб бути здоровим. Але тепер у нас є докази того, що навіть легке навантаження скорочує ризик смерті в найближчі три-чотири роки", - пояснила дослідник Андреа Лакруа.

 Підтвердженням став експеримент за участю близько 6 тисяч жінок віком від 65 до 99. Упродовж тижня медики слідкували за їхньою активністю через фітнес-трекери, а потім ще три роки оцінювали стан здоров'я.

Результати справді здивували, адже ті, хто виділяв близько 30 хвилин на різні домашні справи із мінімальними фізичними навантаженнями мали менші ризики померти швидше на 12%.

А найактивніші піддослідні, які щодня мали годинні навантаження, покращували показники ще до 39%.   Науковці запевнили, що така закономірність підійде і для чоловіків. Тому не варто забувати про брудний посуд, адже навіть він може продовжити життя.

Читайте також:У МОЗ розповіли, кому з українців доведеться платити за візит до лікаря

Читайте також:Температура у дитини не є підставою для виклику екстреної швидкої, – Супрун (відео)