Події
22 листопада 2017
На Львівщині провели 5-годинну спецоперацію із порятунку ведмедів, які пробули у вольєрі 15 років (відео)
Тепер Боря, Маша та Бурий переїхали на Закарпаття до реабілітаційного центру «Синевир».
news-image

Порятунок ведмедів. Зоозахисники Львівщини забрали з відпочинкового комплексу трьох тварин, які слугували розвагою для відвідувачів. Клишоногі мешкали у тісних вольєрах, меню мали зовсім не ведмеже. Тепер Боря, Маша та Бурий переїхали на Закарпаття до реабілітаційного центру «Синевир».

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Яблуками Борю, Машу та Бурого приманюють поближче до ґрат вольєра. Ветеринару треба влучно вистрілити снодійним, щоб транквілізатор подіяв швидше. Боря інєкцію отримує першим. Ще кілька хвилин мляво доїдає яблука і засинає. Ветеринари спершу переконуються, що ведмідь таки міцно спить і беруться його оглядати.

«Вигниває нижня щелепа. Це завдає дуже великого болю тварині, у ведмедів болять зуби як і людей. Люди кидають цукерки, морозиво», - каже ветеренар.

Аби дістати тварину - вольєр розрізають. Щоб підняти трьохсоткілограмового ведмедя, потрібна сила чотирьох. Чоловіки насилу виносять клишоного з клітки. 

Боря, Маша та Бурий прожили у цих вольєрах п'ятнадцять років. А з`явилися вони тут, бо пересувний цирк їх просто залишив, запевняє власник відпочинкового комплексу. Віддає їх добровільно. Твердить, що ведмеді не бідували.

«Я їх зберіг, зробив клітки, утримував, годував, все це було на затрати, але приходили, діти, люди, дивилися. Боря не є наш ведмідь, це ведмідь з сімейства Гризлі, з Камчатки. А інші два - наші карпатські», - розповідає власник тварин.

Зазвичай, кажуть зоозахисники, ведмеді в неволі опиняються через браконьєрів та контрабандистів.

Спецоперація порятунку тварин тривала щонайменше п’ять годин. Звідси  сонних ведмедів повезуть на Закарпаття у реабілітаційний центр «Синевир».

«В нас є 12 га лісу загородженного, напіввільні умови створені тваринам, лісовий масив, річка протікає, берлоги. Вони лазять по деревах, корінці копають», - розповідає керівник реабілітаційного центру бурих ведмедів "Синевир" Ярослав Бундзяк.

Попереду ще кілька годин дороги та знайомство з новою домівкою. Вже у «Синевирі» Борю, Машу та Бурого почнуть лікувати. 

Читайте також: В США ведмеді пробрались у піцерію щоб поїсти ковбаси (відео)
Читайте також: У Києві розшукують волонтерів-гладильників котів