Події
23 листопада 2017
На Луганщині встановили монумент на честь українських воїнів біля Золотого
Місцеві справді зупиняються, коли проїздять поряд, бо з шаною ставляться до солдатів, які їх захищають.
news-image

Поблизу Золотого бойовики підбили вантажівку, на якій військові підвозили на передову воду. Диверсійна група прийшла з боку Первомайська, а потім розчинилася в сірій зоні, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Попри неспокійну ситуацію та тривожні чутки щодо активізації бойовиків на позиціях унаслідок останніх подій в Луганську, військові вирішили не скасовувати подію, до якої готувалися кілька місяців – поблизу пропускного пункту "Золоте" встановили козацький хрест, який водночас є пам’ятником загиблим українським воїнам. 

"Виготовлений і встановлений місцевими активістами, місцевим населенням. Це говорить про те, що Україна єдина. Луганщина – це Україна", - переконує вийськовослужбовець ЗСУ В’ячеслав Скоряк.

Місцеві справді зупиняються, коли проїздять поряд, бо з шаною ставляться до солдатів, які їх захищають.

"Це моя данина, мій борг – я живу в квартирі, а вони в окопах. Я їх дуже поважаю", - зізнається мешканець Золотого Геннадій Олімпієв.

Пам’ятник відкрили з молитвою, але без салютів, щоб не наражати на небезпеку цивільних, бо до позиций бойовиків усього кількасот метрів. Військові вдячні місцевим за вшанування пам’яті їх загиблих побратимів. 

Читайте також: Звіт штабу АТО: російські найманці двічі за день відкривали вогонь по українських позиціях
Читайте також: Російські терористи намагаються взяти під контроль Старогнатівку, - штаб АТО