Україна
23 листопада 2017
На Луганщині 20 тисяч людей залишилися без світла
В одному випадку знеструмлення в Старобільську сталося внаслідок того, що опору збив автомобіль.
news-image

Через негоду на підконтрольній українському уряду території Луганської області вдень у середу, 22 листопада, були знеструмлені повністю або частково майже 60 населених пунктів, а без електрики залишилось майже 20 тисяч осіб.

Інформує «Є!», з посиланням на dw.com.

У переважній більшості випадків знеструмлення стало наслідком снігопаду, падіння дерев, пошкодження дротів гілками. В одному випадку знеструмлення в Старобільську сталося внаслідок того, що опору збив автомобіль, повідомило ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Крім того, протягом дня ситуація ще більше ускладнювалася новими знеструмленнями. 

"Енергетики докладають максимум зусиль для відновлення електропостачання. Водночас усунення пошкоджень ускладнюється поганою логістикою в області та господарською кризою в ЛЕО", - йдеться в заяві.

У компанії зазначають, що через відсутність коштів протягом року енергетики не змогли підготуватися до осінньо-зимового періоду, що вже проявляється у вигляді численних аварій на електромережах за найменших проявів негоди. При цьому існують великі труднощі з відновленням електропостачання. У ЛЕО побоюються, що взимку така ситуація може призвести до численних аварій і спричинити "страшний техногенний і соціально-економічний колапс на території Луганщини".

У компанії наголошують, що через фінансові санкції НКРЕКП і арешт рахунків енергокомпанії Державною виконавчою службою протягом усього року енергетики не мають пального для виїзду ремонтних бригад, матеріалів для ліквідації пошкоджень, на підприємстві введено триденний режим роботи та спостерігається відтік кваліфікованих фахівців. 

"Ми дедалі більше ризикуємо повторити катастрофу в Алчевську в 2006 році, але в обласному масштабі", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: На Луганщині встановили монумент на честь українських воїнів біля Золотого