Київ
23 листопада 2017
Сьогодні кінотеатр «Київ» святкує ювілей
З моменту відкриття у кінотеатрі було проведено понад 200 кінофестивалів.
news-image

23-го листопада 2017 року виповнюється 65 років з моменту, коли вперше гостинно відчинив свої двері перед відвідувачами столичний кінотеатр «Київ», який був збудований у 1952 році (архітектори О. Тацій, В. Чуприна, В. Онащенко; інженер В. Захарченко). Кінотеатр відразу завоював глядацькі симпатії і став одним з найулюбленіших місць відпочинку киян і гостей столиці, передає «Є!» із посиланням на прес-службу кінотеатру.

Одна з найважливіших соціальних та художніх функцій, яку багато років поспіль реалізує кінотеатр «Київ» - це підтримка українського національного кінематографу.

Кінотеатр активно співпрацює з усіма Посольствами іноземних держав, акредитованими в Україні. З моменту відкриття у кінотеатрі було проведено понад 200 кінофестивалів.

Вже протягом багатьох років поспіль Кінотеатр «Київ» є центром Київського міжнародного кінофестивалю «Молодіcть». За ці роки кінотеатр відвідали такі зірки світового кінематографу, як Фанні Ардан, Софі Лорен, Жан-Клод Ван Дам, Катрін Деньов, Арманд Асанте, Софі Марсо, Крістофер Ламберт, Венсан Касель, Мікеле Плачідо, Джаред Лето та інші.
1-го січня 2007 року Культурний центр «Кінотеатр «Київ» було прийнято до міжнародної організації «EUROPA CINEMAS». «Європа Сінемас» - це міжнародна мережа, до якої входять найкращі кінотеатри Європи, Латинської Америки, Азії та франкомовних країн Африки. «Європа Сінемас» працює за підтримки Міністерства Іноземних та Європейських справ Франції, пріоритетом у роботі якого є розширення програми показів Європейського кіно.