Події
23 листопада 2017
Корнет заявив, що Луганськ міг повернутися до складу України (відео)
Корнет виступив перед "начальниками відомства".
news-image

Ігор Корнет, який називає себе "міністром внутрішніх справ ЛНР", заявив, що восени 2016 року окуповану частину Луганщини ледь не повернули до складу України, передає «Є!» із посиланням на УП.

Увечері 22 листопада відсторонений Ігорем Плотницьким Корнет виступив перед "начальниками відомства", відеосюжет викладено на Youtube-каналі "МВС ЛНР".

Щодо нинішньої ситуації він сказав:

"Обстановка складалася непроста, затримання перші проведено... Слава Богу, без крові вийшло".
"Свідчення люди дають. Свідчення саме і про фальсифікації, починаючи з 2016 року, і про фальсифікації "псевдоперевороту", – сказав Корнет.

Він запевнив, що винні понесуть покарання за смерть Геннадія Ципкалова, який помер "через цю фальсифікацію".

"Але ми не прогавили удар у спину цього разу. За малим не вийшло повернутися назад, у "неньку". Справді, за малим. Буквально два тижні", – заявив Корнет.

За його словами, в разі "успіху зусиль українських агентів із відсторонення керівництва "МВС ЛНР", на підконтрольну бойовикам "ЛНР" територію був готовий зайти 3-й полк спецназу української розвідки.

"У нас все вийшло", – сказав Корнет.

Він також заявив, що справи, відкриті в останні тижні проти деяких співробітників т.зв. "МВС ЛНР" – надумані.

Крім того, на Youtube-каналі "МВС ЛНР" викладено "зізнання" чоловіка, який називається українським майором Сергієм Іванчуком і визнає, що вів "диверсійно-розвідувальну діяльність". І він заявляє, що керівник луганської телерадіокомпанії Анастасія Шуркаєва повідомила своєму дядькові Вадиму Бойку, який допомагав українцям, що т.зв. "МВС ЛНР" вийшло на їхній слід.

Читайте також: Третій день луганського «перевороту»: що відбувається вранці