Політика
23 листопада 2017
Екс-глава МЗС Чехії: Земан через тривале вживання речовин, що викликають залежність, втратив зв'язок із реальністю
Карел Шварценберг розкритикував президента Чехії.
news-image

Президент Мілош Земан через тривале вживання речовин, що викликають залежність, змінився і втратив зв'язок з реальністю. В інтерв'ю ČTK про це заявив колишній глава МЗС ЧР Карел Шварценберг, передає «Є!» із посиланням на Радио Прага.

Шварценберг також розкритикував Земана за його заяви, зроблені під час візиту в Росію, і його твердження про те, що він не веде кампанію з переобрання. Зі свого боку, найкращим кандидатом в президенти Шварценберг назвав екс-посла Павла Фішера.

«Люди повинні розуміти, що не тільки його (Мілоша Земана - прим. ред.) фізичний стан є підставою для роздумів, але перш за все, певна зміна особистості. Я знаю його вже 20 років, і він сильно змінився. Кожен лікар скаже вам, що багаторічне використання речовин, що викликають залежність, може призводити до того, що людина втрачає зв'язок з реальністю», - сказав екс-міністр закордонних справ.

Як відомо, Карел Шварценберг в січні 2013 року брав участь у перших прямих виборах президента Чехії, отримавши в першому турі 23,40% голосів. Пройшов до другого туру виборів разом з Мілошем Земаном, але не був обраний, отримавши 45,19% голосів виборців.

Читайте також: Президент Чехії обурився і розкритикував російську статтю про «Празьку весну»