Події
23 листопада 2017
Масштабна спецоперація ФСБ в Криму: кримських татар закрили в СІЗО
В анексованому Сімферополі російські силовики відвезли групу кримськотатарських активістів до ізолятора тимчасового тримання.
news-image

Запобіжний захід кримськотатарським активістам оберуть в найближчі два дні, пише «Є!» з посиланням на Главком.

В анексованому Сімферополі російські силовики відвезли групу кримськотатарських активістів до ізолятора тимчасового тримання.

Як повідомляє кореспондент Радио Свобода, це сталося після слідчих дій та огляду їхніх автомобілів.

«Під час слідчих дій оглянули й опечатали автомобіль Бекіра Дегерменджі. Перевірили машину Асана Чапуха. У Дегерменджі вилучили комп'ютер, паспорт і книжку про 26 лютого, видану в Києві», – повідомляє кореспондент.

Після закінчення перевірки всіх активістів відвезли до ізолятора. Слідчі стверджують, що запобіжний захід активістам виберуть в найближчі два дні.

За словами кореспондента, машина швидкої допомоги з тілом ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашки стояла на сусідній вулиці. Медики чекали слідчих, щоб зафіксувати факт смерті і відвезти тіло померлої на судмедекспертизу.

В анексованому Сімферополі вдень 23 листопада силовики затримали групу кримських татар. ФСБ зарахувала затриманих до членів Меджлісу кримських татар, що спростували в представницькому органі кримськотатарського народу.

Під час затримання групи кримськотатарських активістів стало зле ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашці, її відвезла з місця подій «швидка». Пізніше з'явилися повідомлення, що жінка померла.

Активіст кримськотатарського національного руху Наріман Джелял стверджує, що громадянин Туреччини, через якого затримали групу активістів, вкрав гроші сім'ї Веджіє Кашки.

Як повідомлялося, сьогодні в окупованому Криму відбувся ряд одночасних обшуків і затримань кримських татар. Під час рейдів силовиків ФСБ були затримані Бекір Дегерменджи, Асан Чапух, Казім Аметов і Веджіє Кашка. 

Управління ФСБ Росії в анексованому Криму звинувачує затриманих активістів у «вимаганні в особливо великому розмірі» у громадянина Туреччини.

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Читайте також:Після затримання ФСБ померла 82-річна кримська татарка Веджіє Кашка