Події
23 листопада 2017
В Україні штрафуватимуть за використання пальмової олії
Про це йдеться у законопроекті «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів»
news-image

За виробництво, реалізацію, зокрема, й молочних продуктів з вмістом пальмової олії народні депутати пропонують ввести адміністративну відповідальність і штрафувати підприємців та бізнесменів, які виявляться порушниками.

Інформує «Є!», з посиланням на landlord.ua.

Про це йдеться у законопроекті «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів».

«Законом «Про молоко та молочні продукти» визначено вимоги до безпечності та якості молока і молочних продуктів, зокрема, у виробництві традиційних молочних продуктів забороняється використовувати жири та білки немолочного походження, різноманітні стабілізатори і консерванти, – зазначає співавтор законопроекту, народний депутат Віктор Галасюк. – Однак, зазначені заборони нехтуються виробниками, особливо в частині використання пальмової олії. Тому, вважаємо за необхідне уточнити дану норму та встановити адміністративні відповідальність за її порушення».

Таким чином законопроектом пропонують встановити штрафи  для власників підприємств-порушників в розмірі від 20 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 до 1700 гривень).

За повторне порушення, вчинені протягом року після застосування заходів адміністративного стягнення пропонується накладати штраф від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700-3400 гривень).

Читайте також: За півроку Україна імпортувала понад 91 тис. тонн пальмової олії
Читайте також: В Україні вступив у силу закон про гастролі російських артистів