Суспільство
24 листопада 2017
Українці Канади закликають посилити санкції проти РФ через репресії в Криму
Про це заявив президент Конгресу українців.
news-image
Посилення окупаційною владою Криму переслідування місцевих активістів вимагає від Канади посилення санкційного тиску на Росію.

Про це заявив президент Конгресу українців Канади Павло Ґрод, повідомляє кореспондент Укрінформу, передає «Є!».

Сьогоднішні нападки на кримськотатарських активістів російськими спецслужбами в окупованому Криму засвідчують необхідність негайного застосування Канадою широких санкцій проти російських посадовців, відповідальних за порушення прав людини, - сказав Ґрод.

За його словами, встановити імена порушників прав людини буде абсолютно не складно.

Виконавці цих злочинів мають імена. Це – судді, прокурори, політики, працівники спецслужб та посадові особи кримінального окупаційного режиму, які систематично порушують права громадян України. Канада повинна відверто заявити, що ці злочини не можуть вчинятися російською владою безкарно, - наголосив президент КУКу.

Він нагадав, що Канада нещодавно вперше використала закладені у так званому «акті Магнітського» механізми накладення санкцій на порушників прав людини, і запропонував зробити це ще раз.

Як відомо, 23 листопада 2017 року в різних районах Криму відбулися обшуки в будинках кримських татар і затримання активістів національного руху. Одночасно з початком обшуків у російських державних ЗМІ відбувся викид інформаційних матеріалів, покликаних виправдати чергові репресії російських окупантів проти кримських татар і, одночасно, очорнити Меджліс кримськотатарського народу.

Незабаром стало відомо про затримання активістів національного руху Бекіра Дегерменджі, Куртсеїта Абдуллаєва, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Кязіма Аметова.

Ще пізніше з Криму надійшла чорна звістка про смерть ветерана кримськотатарського національного руху, 82-річної легендарної Веджіє Абла Кашка, якій стало погано під час так званого "затримання". Веджіє Абла Кашка померла в машині швидкої допомоги.