Авторизація

Події
24 листопада 2017
У Криму почалося прощання з кримськотатарською активісткою, яка померла під час затримання ФСБ РФ (фото)
По всьому Криму вивішуються кримськотатарські національні прапори з чорною траурною стрічкою.
news-image
До Меджлісу надійшли пропозиції оголосити день похорону - Днем жалоби в Криму. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

У Білогірському районі Криму почалося прощання з ветераном національного руху кримських татар 82-річної Веджіє Кашки, яка померла після проведених російськими окупантами обшуків. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

"В центральному офісі Меджлісу кримськотатарського народу приспущені державний прапор України та кримськотатарський національний прапор, обрамлені чорними стрічками ...По всьому Криму вивішуються кримськотатарські національні прапори з чорною траурною стрічкою. Невдовзі розпочнеться дженазе (похорон) Веджіє Абла Кашка, вбитої російськими окупантами 23 листопада 2017 року", - написав він.

Глава Меджлісу додав, що до організації надійшли пропозиції оголосити день похорону - Днем жалоби в Криму, а також  в місцях проживання кримськотатарської діаспори.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав смерть легендарної кримськотатарської активістки Веджіє Кашка вбивством і переконаний, що окупанти за це дорого заплатять.

Як повідомлялося, 23 листопада померла активістка кримськотатарського руху Веджіє Кашка після затримання силовиками РФ.

Раніше російські силовики в окупованому Сімферополі затримали кількох членів Меджлісу кримськотатарського народу за начебто "вимагання в особливо великому розмірі" у громадянина Туреччини. Зазначається, що затримання відбулося в кафе "Медобори" на вулиці Воровського біля Київського районного суду.

Читайте також:До Криму з РФ привезли щонайменше 250 тисяч осіб – Джемілєв

Читайте також:Після затримання ФСБ померла 82-річна кримська татарка Веджіє Кашка