Політика
24 листопада 2017
Порошенко порадився з Меркель щодо ситуації в Луганську (фото)
Сторони обговорили небезпечний розвиток ситуації на Донбасі, спровокований порушенням режиму припинення вогню російськими бойовиками, включаючи випадки обстрілів цивільних об’єктів, а також ситуацію у Луганську.
news-image

Президент Петро Порошенко в рамках робочого візиту до Брюсселя провів зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє прес-служба голови Української держави, пише «Є!» з посиланням на УП.

"Сторони обговорили небезпечний розвиток ситуації на Донбасі, спровокований порушенням режиму припинення вогню російськими бойовиками, включаючи випадки обстрілів цивільних об’єктів, а також ситуацію у Луганську", - йдеться в повідомленні.
 
 
Зазначається, що лідери двох країн скоординували подальші кроки щодо ініціативи розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.
"Порошенко та Меркель домовилися вжити максимальних зусиль для якнайскорішого звільнення українських заручників на Донбасі та політичних в’язнів, які незаконно утримуються в Росії та окупованому Криму", - розповідає прес-служба.

Президент України наголосив, що тривала російська агресія на Донбасі та суттєве погіршення ситуації в окупованому Криму вимагають продовження дії санкцій стосовно Росії.

Сторони також обговорили орієнтовний графік контактів у Нормандському форматі.

Порошенко також розповів Меркель про реформи, які вдалося запровадити в Україні цієї осені, та про подальше реформування країни.