Політика
24 листопада 2017
Лукашенко звинуватив Київ у наданні розголосу справі про шпигунство
Він зазначив, що на зустрічі з Петром Порошенком в ОАЕ була досягнута домовленість не надавати справі розголосу.
news-image

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Київ попри домовленості надав розголосу шпигунській справі, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

За його словами, шпигунська справа обговорювалося на його зустрічі з президентом України Петром Порошенком, яка відбулася в Об'єднаних Арабських Еміратах на початку листопада поточного року.

"Він (Порошенко – ред.) мені поставив це питання. І я йому відповів фактами. Я йому зізнався, що з першого до останнього дня операції з нейтралізації шпигунської мережі був в курсі. Така практика - голова КДБ мені доповів відразу", - розповів Лукашенко.

Він зазначив, що на зустрічі з Петром Порошенком в ОАЕ була досягнута домовленість не надавати справі розголосу, але українська сторона її порушила.

"Вони підняли гвалт, все було виплеснуто в засоби масової інформації. Що мені залишалося робити? Я скасував своє рішення і сказав викласти деякі факти в ЗМІ, щоб люди розуміли, що ми не нагнітаємо ситуацію у відносинах з Україною. І ми показали. Цей чоловік зізнався, де працював. Купа матеріалів додатково є. Не знаю, навіщо був потрібен цей скандал. Але вони порушили нашу домовленість", - підкреслив Лукашенко.

При цьому він зазначив, що ніякого московського сліду в цій справі шукати не варто, тому що його там немає.

Як відомо, в понеділок стало відомо про оголошення персоною нон грата радника посольства України в Білорусі. Офіційний Мінськ звинуватив його у веденні розвідувальної діяльності.

Читайте також: Недружній крок Києва, – у Білорусі образилися на вислання їх дипломата з України