Політика
27 листопада 2017
У Швеції скандал через політика, який назвав мусульман «не зовсім людьми»
Політик вибачився за свої коментарі, однак був змушений залишити партію.
news-image

Шведський політик Мартін Стрід був змушений піти з партії "Шведські демократи" після того, як назвав мусульман "не зовсім людьми". Про це повідомляє The Local, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Стрід, місцевий політик із міста Бурленге, розповів учасникам національної конференції в Норрчепінг, що існує "шкала від 1 до 100".

"На одному кінці шкали ви є на 100 відсотків людиною, особою, всім, що є частиною цієї концепції. А на іншому кінці шкали ви є на 100 відсотків мусульманином", - сказав він.

Далі Стрід продовжив, заявивши, що "всі мусульмани перебувають десь у цій шкалі" і що учасники терористичної групи ІДІЛ є близькі до 100-відстоткових мусульман".

"Якщо ви колишній мусульманин, то ви пройшли досить далеко до того, щоб бути людиною повною мірою", - сказав він.

Він також сказав, що хоче "звільнити мусульман від ісламу, і мета полягає в тому, щоб вони приєдналися натомість до "Шведських демократів".

Повідомляється, що секретар партії Річард Джомсхоф назвав висловлювання Стріда "расизмом" та сказав, що сподівається, що його буде негайно виключено, а депутат партії Джулія Кронлід назвала його заяву "шкідливою".

Повідомляється, що Стрід вибачився за свої коментарі, однак був змушений залишити партію.

Читайте також: Курс валют на 27 листопада