Суспільство
27 листопада 2017
На Дніпропетровщині ухильника від військової служби посадили на три роки
Військовослужбовець самовільно залишив частину і був відсутній за місцем проходження служби протягом чотирьох місяців.
news-image

У Дніпропетровській області суд засудив до 3,3 роки в'язниці військовослужбовця-контракті за ухилення від служби. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону України, повідомляє «Є!» з посиланням на 112.

Як розповіли в прокуратурі, в травні 2017 року військовослужбовець самовільно залишив частину і був відсутній за місцем проходження служби протягом чотирьох місяців.

"Зазначеного солдата суд визнав винним у тому, що він на початку травня 2017 року з метою тимчасово ухилитися від військової служби самовільно залишив військову частину і продовжував незаконно знаходяться за її межами більше 4 місяців. При призначенні покарання суд врахував щире каяття обвинуваченого, а також той факт, що зазначений солдатів, так і не ставши на шлях виправлення, удруге вчинив злочин, пов'язаний з ухиленням від військової служби", - йдеться в повідомленні.

Наступні три роки військовослужбовець проведе за ґратами.

"На підставі ст. ст. 71, 72 КК України за сукупністю вироків шляхом часткового приєднання невідбутої частини покарання за попереднім вироком, військовослужбовця відправлено в місця позбавлення волі строком на 3 роки 3 місяці", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:Хто з українців може не боятися призову цієї осені: пояснення від Міноборони