Події
27 листопада 2017
Московський суд продовжив арешт Сущенку ще на два місяці
Засідання у справі, як і всі попередні, пройшло в закритому режимі. Українських журналістів і консула України пустили в зал засідання лише на оголошення вердикту
news-image

Мосміськсуд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку ще на два місяці.

Як передає кореспондент УНІАН у РФ, таке рішення оголосив суддя. Засідання у справі, як і всі попередні, пройшло в закритому режимі. Українських журналістів і консула України пустили в зал засідання лише на оголошення вердикту, пише «Є!».

«Продовжити термін тримання під вартою Сущенка Романа Володимировича на два місяці - всього до 16 місяців, до 13 січня 2018 року», - зачитав рішення суддя Суворов.

Після його оприлюднення адвокат Марк Фейгін уточнив, що суддя обмовився і в судовій ухвалі зазначено 30 січня.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенку на два місяці - до 30 листопада 2017 року. Суд у його справі, на думку захисту журналіста, може початися у січні 2018 року.

Раніше в четвер, 23 листопада, офіційний представник США при ОБСЄ Гаррі Каміан виступив на засіданні постійної Ради ОБСЄ у Відні, де наголосив на безпідставності обвинувачень РФ проти журналіста Укрінформу Романа Сущенка і закликав Москву негайно звільнити українського журналіста.