Події
2 лютого 2015
На Херсонщині розслідують 18 фактів примусу до участі в акціях "антимайдану"
У справах фігурують високопосадовці облдержадміністрації та районних ланок
news-image

Протягом 2014 та 2015 років правоохоронними органами Херсонської області виявлено та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про 18 фактів зловживання владою та службовим становищем колишніми високопосадовцями Херсонської ОДА та керівниками районних ланок, які примушували працівників бюджетних установ, комунальних та державних підприємств до участі в акціях "антимайдану".

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Так, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами примушування бюджетників до участі у зазначених акціях за ч.1 ст.172, ч.1 ст.173, ст.293 КК України.

Так, з грудня 2013 року по лютий 2014 року колишні службові особи Херсонської ОДА, Каланчацької, Нововоронцовської, Бериславської, Цюрупинської та Білозерської районних державних адміністрацій області вимагали від підпорядкованих працівників бюджетних установ, державних та комунальних підприємств брати участь в заходах, направлених на протидію євроінтеграції України, а також організовували їх виїзди до Києва.

Також проводиться досудове розслідування у ще 11 кримінальних провадженнях за фактами примушування працівників бюджетної сфери, державних та комунальних підприємств до участі в акціях "антимайдану".

Як приклад, в ході досудового розслідування встановлено, що директор одного з комунальних закладів у грудні 2013 року - січні 2014 року всупереч волі працівників закладу примушував їх до участі у акціях "антимайдану" та організовував їх поїздку до Києва.

30 січня 2015 року посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, а вже наступного дня обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до Горностаївського районного суду.

Крім того, у період з 26 по 28 січня 2015 року органами прокуратури та внутрішніх справ Дніпровського, Комсомольського, Суворовського районів м. Херсона, м. Нова Каховка, Голопристанського, Чаплинського, Каховського, Великолепетиського, Нижньосірогозького, Скадовського районів зареєстровано 9 кримінальних проваджень за фактами примушування працівників бюджетних установ, комунальних та державних підприємств до участі в акціях "антимайдану".