Суспільство
28 листопада 2017
У Чорнобильській зоні на смерть розбився сталкер із Білорусі
Група сталкерів незаконно потрапила до зони відчуження.
news-image

У Чорнобильській зоні на смерть розбився сталкер із Білорусі, передає «Є!» із посиланням на поліцію Київщини.

"Двоє білорусів та росіянка незаконно проникли на територію відселеного закритого військового об’єкту «Чорнобиль-2». Молоді люди, як і більшість незаконних туристів-екстремалів, хотіли отримати найяскравіші враження та фото. 33-річний сталкер обрав для цього радіолокаційну вежу, що знаходиться в кількох кілометрах від станції. Проте не розрахував свої сили і зірвався з 15-тиметрової висоти", - повідомили у поліції.

Після трагедії до чергової частини поліції Чорнобильської зони зателефонував товариш екстермала, який повідомив про те, що сталося. Поліцейські одразу викликали швидку і виїхали на місце для з’ясування обставин події. Проте лікарі лише констатували смерть.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з відміткою про нещасний випадок.  

Відносно товаришив загиблого правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 46-1 КУпАП. За порушення вимог режиму радіаційної безпеки їм доведеться сплатити штраф.

Читайте також: Українські політики з дружинами на кілька днів злітали у Францію