Світ
28 листопада 2017
В Кишеневі встановлять різдвяну ялинку з українських Карпат
Висота ялинки сягає близько 29 метрів.
news-image

У столиці Молдови Кишиневі встановлять різдвяну ялинку з українських Карпат, з Буковеля. Про це повідомляє Point.md, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Як пише видання, тимчасово виконуюча обов'язки генерального примара Кишинева Сільвія Раду уточнила, що всі найкрасивіші місцеві ялинки вже зрубані.

У той же час депутат парламенту Республіки Молдова, віце-голова Ліберальної партії Валеріу Мунтяну розкритикував це рішення, зазначивши, що це бізнес Демократичної Партії Молдови.

"Правляча партія, у якої є явна слабкість до виставлення багатства на показ, через амбіції націлилася привезти в цьому році на площу Великого національного зібрання найвищу святкову ялинку, яку Кишинів коли-небудь бачив. Все було б добре і гарно, якщо б ця справа була справедливою і прозорою. Однак ті, хто сьогодні керують міськими справами, використовують багато непрозорих і явно незаконних процедур для виконання цієї операції", - сказав колишній міністр навколишнього середовища Валеріу Мунтяну, повідомляє видання.

Валеріу Мунтяну додав, що давно пора і Кишиневу, в знак поваги до навколишнього середовища, використовувати штучні ялинки. Валеріу Мунтяну також заявив, що тільки транспортування ялинки з України обійдеться в 35 тис. леїв (43 тис. гривень).

Водночас прес-секретар примерії Кишинева Вадим Бринзанюк уточнив виданню, що ялинку везуть на поїзді, примерія витратила на ялинку всього 15 тис. леїв (18 тис. гривень), а транспортні витрати покрила залізниця Молдови.

Висота ялинки складає близько 29 метрів.   

Читайте також: Омелян розповів, що може зупинити будівництво Керченського мосту