Події
28 листопада 2017
У 2018 році до програми «Доступні ліки» ввійдуть антидепресанти
Бюджетом цього року на реалізацію програми передбачено 700 млн грн.
news-image

У 2018 році урядова програма "Доступні ліки" розшириться за рахунок препаратів від депресивних явищ, хронічних проблем із травленням і необхідних для успішного проходження вагітності. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Там також відзначили, що програма, котра діє від квітня цього року, вже зарекомендувала себе досить успішно – нею скористалися мільйони українців, котрі отримали життєво необхідні ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. 

"Бюджетом цього року на реалізацію програми передбачено 700 млн грн, у наступному році ця цифра має збільшитися до 1 млрд грн", - пояснили в міністерстві.

Урядовці планують схвалити постанову про додавання до переліку програми препарати для лікування виразки і хронічних гастроентерологічних патологій, депресивних станів та анемії вагітних у першому триместрі. 

"За попередніми підрахунками спеціалістів, включення цих захворювань обійдеться бюджету близько 300 млн грн. Також у проекті постанови передбачено додати ще по одній діючій речовині для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями та діабетом ІІ типу – “Лозартан” і “Глібенкламід”, - зазначають у МОЗ.

Як уже повідомлялося, в Україні хочуть запровадити електронний рецепт вже з наступного року.  Про це повідомила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Таким чином МОЗ візьме під контроль пацієнтів, які отримують ліки і лікарів, які їх виписують. Електронний рецепт не можна буде ні підробити ні загубити. Насамперед йдеться про  програму "Доступні ліки": вона передбачає, що пацієнти можуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.

Читайте також: У Німеччині пенсіонера оштрафували на 35 євро за кілька хвилин відпочинку на зупинці
Читайте також: Нардеп Береза потрапив до лікарні