Світ
28 листопада 2017
Україна має бути готовою амністувати бойовиків і надати особливий статус Донбасу - Волкер
Спецпредставник США також зазначив, що сили бойовиків у зоні конфлікту «знаходяться під контролем російського командування».
news-image

Україна має бути готовою до виконання своїх зобов'язань за Мінськими угодами в частині надання особливого статусу Донбасу та обмеженої амністії бойовиків.

Про це в інтерв'ю LB.ua заявив спеціальний представник США по Україні Курт Волкер, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

При цьому Волкер зазначив, що перед тим, як Україна повинна буде виконати свої зобов'язання, Росія має виконати вимоги по забезпеченню безпеки на Донбасі.

"Інша річ, яку б я дуже рекомендував і на важливість якої я б звернув увагу кожного в Україні (...) - це те, що Мінські угоди містять вимоги до росіян, звісно – щодо безпеки, припинення вогню, відведення важкого озброєння, відновлення контролю території – але також вимоги, які прийняли і українці. І це – такі речі, як особливий статус, проведення місцевих виборів, обмежена амністія людей, що вчинили деякі злочини в рамках конфлікту. За реалізацію цих речей відповідатиме Україна, якщо будуть створені умови, щоб Україна могла це зробити", - розповів Волкер.

 Він зазначив, що "стоїть питання готовності України для дотримання зобов’язань, якщо ми досягнемо моменту, коли ми доб’ємось введення миротворчих сил і рівень безпеки зростатиме". Спецпредставник США також зазначив, що сили бойовиків у зоні конфлікту "знаходяться під контролем російського командування". 

"Також влада на цих територіях користується повною підтримкою з боку Росії. І ясно, що рішення тут приймає Володимир Путін", - сказав Волкер.

При цьому він висловив сумнів, що Путін остаточно вирішив, що робити з Донбасом.

Читайте також: Врегулювання на Донбасі залежить від Путіна, а він ще не прийняв рішення, - Волкер
Читайте також: Тіллерсон: США не приймуть іншого варіанту, крім відновлення цілісності України