Війна
29 листопада 2017
Доба в зоні АТО: один військовослужбовець загинув, двоє отримали бойові травми, – штаб
На Луганському напрямку бойовики продовжують провокувати українських військовослужбовців у збройних протистояннях на Светлодарській дузі.
news-image

За минулу добу бойовики 27 разів відкривали вогонь по українських позиціях, внаслідок чого один військовослужбовець загинув, двоє отримали бойові травми. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook, пише «Є!» з посиланням на 112.

"За минулу добу, по всій лінії зіткнення зафіксовано 27 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У відповідь українські військовослужбовці 11 разів придушували їх вогневу активність. В результаті обстрілу ворожих сил один наш боєць загинув, ще двоє – отримали бойові травми", – сказано в повідомленні.

На Луганському напрямку бойовики продовжують провокувати українських військовослужбовців у збройних протистояннях на Светлодарській дузі. У вечірній час, в основному з піхотного озброєння, незаконні збройні формування обстрілювали захисників Зайцевого, Новолуганского і кілька разів Первомайського.

Крім того, вранці у вівторок бойовики вели вогонь на підступах до оборонним укріпленням українських бійців з мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП між населеними пунктами Зайцево і Гладосово. Цими провокаціями незаконні збройні формування зірвали візит спостерігачів СММ ОБСЄ і представників місії ООН, які планували провести моніторинг гуманітарної ситуації в Травневому і Гладосово.

Крім того, на луганському напрямку з мінометів різних калібрів противник вів вогонь на підступах до Трьохізбенки, а з гранатометів і стрілецької зброї - по оборонним укріпленням біля Жовтого, Новоолександрівки і Катеринівки.

На Донецькому напрямку в передмісті Авдіївки протягом кількох годин зафіксовано обстріл українських позицій снайпером НЗФ. З піхотного озброєння бойовики порушували перемир'я неподалік Березової. На Приазов'ї з гранатометів різних типів і стрілецької зброї вогонь відкривався коло Гнутово і Водяного, а із озброєння БМП – поблизу Широкіно.

Раніше повідомлялося, що ветеран АТО виграв суд у перевізника, який відмовив йому у безкоштовному проїзді.

Читайте також:Від опівночі російські бойовики 12 раз обстріляли українські позиції

Читайте також:Врегулювання на Донбасі залежить від Путіна, а він ще не прийняв рішення, - Волкер