Наука та технології
29 листопада 2017
В Google Play з'явився вірус, що краде банківські паролі
Вірус орудує так: після першого запуску завантажувач звіряє встановлені на пристрої програми з закодованим списком зі 160 банківських мобільних додатків.
news-image
Мобільний банківський троян BankBot, який краде з заражених пристроїв паролі мобільного банкінгу, замаскувався під ігри в Google Play.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Укрінформ.

“У жовтні та листопаді 2017 року ESET виявили нові способи розповсюдження мобільного банкера BankBot. Зловмисники розмістили в Google Play додатки, призначені для прихованого завантаження трояна на пристрої користувачів. На першому етапі кампанії в Google Play з'явилися програми-ліхтарики Tornado FlashLight, Lamp For DarkNess і Sea FlashLight зі шкідливими функціями. На другому етапі – додатки для гри в пасьянс і софт для очищення пам'яті пристрою", - попереджають у компанії.

Вірус орудує так: після першого запуску завантажувач звіряє встановлені на пристрої програми з закодованим списком зі 160 банківських мобільних додатків. Виявивши одну або кілька збігів, він запитує права адміністратора пристрою. Далі, через дві години після активації прав, стартує завантаження мобільного трояна BankBot – його інсталяційний пакет замаскований під оновлення Google Play.

“Всі виявлені завантажувачі скачують одну і ту ж версію BankBot з hxxp://138.201.166.31/kjsdf.tmp. Завантаження можливе тільки в тому випадку, якщо на пристрої користувача дозволена установка додатків з невідомих джерел. Якщо ця опція не включена, на екрані з'явиться повідомлення про помилку і атака не зможе тривати", - йдеться в повідомленні.

За словами комп'ютерників, після установки BankBot діє типовим для мобільних банкерів чином. Коли користувач відкриває цільовий банківський додаток, троян завантажує підроблену форму введення логіна і пароля.

"Введені дані будуть відправлені зловмисникам і використані для несанкціонованого доступу до банківського рахунку жертви", - зазначають в ESET.

Читайте також:Google навчив телефони розпізнавати, коли хтось сторонній дивиться в екран

Читайте також:У Facebook презентувала додаток, який редагуватиме відео